Portfolio: Corporate

1

ShipStation at The Grove Office Building and Patio

This project was a first-generation tenant finish-out of three floors. We partnered with Corgan and CBRE at the DD stage. Our careful pre-planning made it possible to be able to complete the project in 26 weeks.

This project spans 105,345 SF consisting of open office workspaces, custom millwork throughout, acoustic treatments, upholstered seating, demountable partitions with custom angular soffits, expansion of the existing balconies and an addition of a rooftop deck.

During the office finish-out project, the patio expansion was added. Our involvement began at the conceptual design stage, which was critical in identifying key project challenges and getting ahead of material procurement. Additionally, extensive value engineering took place at DD stage to help save $400K to reach the client’s desired budget. Extensive structural reinforcement was added to allow for additional roof load. We also extended the existing elevator and egress stair to the roof as required by code.

The rooftop patio features include a perforated perimeter screen to define the space, the exterior was a combination of thin limestone and metal paneling coupled with a Viracon Glass storefront, Mbrico pedestal paver system over the TPO roof with Turnesol planters, accent lighting, landscaping, trellis shading structures and perimeter railing. The addition of this feature came with heavy coordination with the ongoing finish-out below to add a monumental stair that provides access to the patio via ShipStation’s executive area.

Whole Foods: 5th & Baylor

Our recently completed Whole Foods Offices at 5th and Baylor project is a second-generation tenant improvement that was constructed simultaneously on levels 2, 3 and 4 of the downtown building spanning a total of 51,000 SF.

Upgrades include private offices, huddles, conference rooms, open spaces, a break room, a new internal stairwell and an atrium art installation piece. The high-end finishes in this space also feature acoustical baffles, architectural wood screens, breeze block installations, millwork with integral plantings and wall coverings.

Our early involvement in this project was vital for the success of this project. The project team provided constructability reviews, scheduling updates and budget assessments starting at the design development set and throughout all design phases, which brought this project to successful completion.

Texas Wildlife Association Headquarters

The new headquarters for the non-profit Texas Wildlife Association is a ground-up single-story wood-framed building that incorporates heavy timber trusses with 2 x 6 wood decks, a metal roof, storefront and western window systems.

Sabre performed all civil and site work encompassing 5.98 acres which included a road bore underneath FM 1102, all utilities, an asphalt parking lot and a complete asphalt road encircling the building with an aerobic septic system and detention pond.

Four Hands Furniture Headquarters

This project was an interior renovation creating an office, retail and warehouse space for the headquarters of Four Hands Furniture Company. The scope included three phases of construction.

The Four Hands finish-out included open office areas with built-in steel workspace partitions, a high-end break room area with brass accents, restrooms and showers refresh and collaborative spaces with custom carpentry trim work on the façade.

In addition to the interior scope, Sabre replaced the existing storefront glass with larger units, which required significant panel cuts to the tilt-wall structure. The final phase of the project consisted of new landscaping, custom shading structures and a perimeter fence.

Belterra Medical Building

Belterra Medical Building ‘S’, a ground-up, two-story, concrete tilt-wall medical office building, features a second story perimeter walkway, a decorative Corten metal panel at the main entry, and finished out elevator lobbies. The building also has a two-stop, machine roomless traction elevator.

Due to large elevation changes on the south and east side of the building, a large retaining wall was designed to account for the drop in elevation. Additional site work includes an asphalt parking lot with concrete curbs and landscaping.

Pet Paradise Georgetown

Pet Paradise is a single-story, ground-up retail pet boarding facility located just west of Interstate 35 in Georgetown. The project includes complete civil and sitework improvements, foundations, framing, roofing, skin, interiors, and mechanical, electrical, and plumbing work as required.

This high-end pet resort includes day camp areas with indoor play spaces and a pool, plus a large outdoor play area with splash pads and synthetic grass. A full veterinarian office is available with exam and treatment rooms, grooming facilities, canine “suites”(kennels), feline boarding rooms, and multiple washing and cleaning stations. The facility also contains a full kitchen, offices, and administration space, as well as living quarters for a full-time caretaker.

CogScale at 9500 Arboretum

Second Generation tenant finish-out is located on the third floor of a four-story building, overlooks the rolling west hills of Austin. The breathtaking view is complemented by an interior glass wall system throughout, which keeps the 15,277 square-foot space feeling light as it seamlessly wraps around the corner of the building. The main feature is a stunning glass-enclosed main conference room with towers on either side. The mod orange and blue carpet flooring give a playful aesthetic to open office spaces, private offices, huddle rooms, additional conference rooms, two breakrooms, lounge area.

Compass, Rollingwood Center 3

This project is a first-generation tenant finish out of the Compass Real Estate office within the new Class A building on Bee Caves Road. Tenant improvements focused on cosmetic upgrades and furniture, fixtures and equipment that reflect the distinctive Compass brand.

The completed office features a mixture of open office space, with conference rooms and private offices space circling the perimeter. Glass wall systems are incorporated throughout the space.

Saint Vincent, Mixed Use Building

Image of the Saint Vincent Mixed Use Building on the historic South Congress

The Saint Vincent project included the renovation of the former St. Vincent de Paul thrift shop and new construction of the three-story Saint Vincent building. This adaptive mixed-use building occupies 19,870 square feet in the historic South Congress District of Austin, Texas. The building features 9,060 square feet of retail at street level and 10,810 square feet of creative office space on the top two floors.

Construction included the reworking of the intersection with traffic signals and pedestrian walkways that required extensive coordination with the City of Austin Traffic Department. Extreme care and extensive monitoring took place throughout the project to protect the two heritage oak trees within the site.

 

Mentions:

Saint Vincent Adaptive Mixed-Use Building Complete

Iconic Mixed-Use Asset For Sale on Austin’s Most Famous Street

3-story project planned for South Congress Site

 

Power Home Remodeling Group, Tenant Finish Out

This 28,000 square foot tenant finish out for Power Homes Remodeling Group (PHRG) is located at the Met Center, Office 12. The first generation finish out included both office space and their warehouse. With a heavy emphasis on having a flexible space, over half of the office floor plan is allocated to training rooms, break areas, and open office. The remainder of the office includes glass-enclosed private offices and conference rooms.

The reception area includes a custom 16-foot curved wood-slat wall enveloped in steel. Full height custom graphic walls were affixed throughout the space to further PHRG’s team branding and values.

This gorgeous office/warehouse finish out was delivered on time and within budget. The finished product is visually arresting and highly user-friendly, with plenty of wide-open spaces.

2018 – Austin AGC Outstanding Construction Award-Winning Project

2018 – Texas Building Branch AGC Outstanding Construction Award-Winning Project